przepisy
Przepis na :
Burgery mięsne z sałatką colesław
Składniki:
- mięso mielone wołowe - 300 gramów
-
- średniej wielkości marchewka - 1 sztuka
-
- Fix Kotlety mielone Knorr - 1 sztuka
-
- plastry żółtego sera - 4 sztuki
-
- bułki do burgerów (mogą być również jasne kajzerki) - 4 sztuki
-
- Ketchup Hellmann’s - 70 gramów
-
- pomidor - 2 sztuki
-
- majonez Hellmann‘s
-
- ogórki konserwowe - 4 sztuki
-
- posiekana natka pietruszki
-
- biała kapusta - 250 gramów
-
- sok z 1 cytryny
Sposób przygotowania:
- Mięso mielone dopraw Fixem Knorr oraz ketchupem – pozwól to zadanie wykonać dzieciom, zrobią to doskonale. Z powstałej masy formuj kotlety.
- Smaż je z obu stron do momentu, gdy mięso nabierze rumianego koloru i nie będzie surowe w środku.
- Kapustę poszatkuj, marchew zetrzyj na tarce i pozwól dziecku przygotować sałatkę.
- Niech doda marchewkę oraz majonez, doprawi pod Twoim okiem odrobiną soli, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny oraz posiekaną natką pietruszki.
- Przygotowaną sałatkę wymieszaj. Pomidora i ogórki pokrój w plastry.
- Razem z dzieckiem układaj na bułce mięso, a następnie ser oraz warzywa. Przykryj drugą bułką i piecz w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni przez ok. 12 minut. Podawaj z sałatką colesław.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz